Драмска дружина

     Талентовани ученици Основне школе „Мићо Матовић“ из Мочиоца два пута недељно присуствују часовима драмске секције и уз велико залагање и љубав према драмској уметности активно учествују у планирању активности и њиховом реализовању. Развијање колективног духа, подстицање на исказивање мишљења и давање предлога, развијање критичких способности, богаћење и развијање маште, слободе и концентрације за јавне наступе, развијање умећа лепог, течног и креативног импровизованог изражавања, развијање стваралачке способности, емоционалног уживљавања и сазревања – императиви су ових часова, односно циљеви и задаци програма који резултира драмским комадима спремним за извођење на сцени поводом школских и градских свечаности.  

       Уз помоћ наставника ученици бирају пригодне драмске комаде за свечаности које их очекују и у складу са околностима (бројем ђака који учествују, временским ограничењем, начелом савремености са којим покушавамо да саобразимо свет уметничког дела) мењају их, адаптирају и прилагођавају. Бирају костиме, дају идеје за сценографију, а често учествују и у њиховој изради. Наставник срског језика с љубављу и радошћу сваке године окупља талентоване и креативне ученике који рад у секцији чине динамичним, инспиративним и забавним.  Идеал савременог образовног система на овим часовима постаје реалност. Ученицима је омогућено да несметано испоље своје таленте, слободно изразе унутрашња уметничка стремљена и они, охрабрени и подржани од предметног наставника, али и школе у целини, показују своју креативност, таленат и рад, упечатљиво обележе сваку школску свечаност, насмеју, развеселе, али и растуже публику и на тај начин креативно надограђују и унапређују школску праксу.

О Марија Вуковић Ђедовић

Професор српског језика и књижевности, љубитељ уметности, природе, животиња и деце, Вукова мама, уређује овај блог намењен ученицима, колегама, као и свима који воле да читају и анализирају књижевна дела, чувају језик и његове законитости, као и онима који иза затворених капака, у тишини, неизговореним речима, мук по мук, граде кућу битка са погледом на вечност.
Овај унос је објављен под Драмска секција. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s